Buddha

buddha

Originile feng shui, o parte din arta esteticii chinezesti, se bazeaza pe astre in vederea imbunatatirii vietii prin adunarea energiei pozitive, lucruri ce dateaza de aproximativ 3 mii de ani. Tehnicile practicii antice au evoluat odata cu inventarea compasului magnetic, dar scopul crearii unui habitat construit pe baza energiei pozitive QI a ramas acelasi. QI-ul este vazut ca o energie fie pozitiva, fie negativa. Principiul de baza in feng shui este: “energiile pozitive, atrag la randul lor energii pozitive”.

Simbolurile folosite au un rol foarte important in remediile feng shui. Simbolurile feng shui sunt folosite in mai multe scopuri, insa ajuta la schimbarea si imbunatatirea energiei inconjuratoare. Unul din cele mai intalnite simboluri feng shui care reprezinta norocul, bogatia, fericirea, sanatatea si succesul, este Buddha Vesel. El este cunoscut si ca ”Grasul Buddha zambitor” sau Budai (in China) si Hotai (in Japonia), bazandu-se dupa o figura istorica a unui calugar Zen care era obez, datand din secolul al-X-lea in China. Oamenii din acea vreme, credeau ca acesta era reincarnarea lui Buddha Maitreya.

 

Nu uitati: “energia pozitiva atrage energie pozitiva“!

 

O statueta cu un Buddha Vesel este considerata ca aduce energie pozitiva si binecuvantare. Burta lui enorma semnifica abundenta si belsug, nu neaparat bunuri materiale ci mai degraba sanatate si noroc. Aceasta statueta poate fi in diferite marimi, posturi, materiale si culori.  Ramane la alegerea fiecaruia catre ce statueta se orienteaza, in vederea atragerii energiei feng shui dorita. Ca si locatie populara a acestor statuete cu Buddha Vesel, in majoritatea cazurilor este gasit pe podea la intrarea in zona principala a locuintei. Din moment ce este considerat ca fiind supraveghetorul copiilor, o astfel de statueta ar fi perfecta pentru camera copiilor. O figurina ideala pentru atragerea de bogatie si prosperitate, este Buddha ce cara un sac plin cu aur, sau are sacii plini cu diverse comori.

Indiferent de locul unde va fi pozitionat in locuinta, nu uitati ca inainte de a iesi din casa, sa il frecati usor pe burta pentru noroc.

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter

No Comments (yet)

You must be logged in to post a comment.

Comments RSS Subscribe to the Comments RSS.
Trackback Leave a trackback from your site.
Trackback URL: http://www.cadouriselecte.ro/blog/wp-trackback.php?p=62


Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On TwitterVisit Us On Google PlusVisit Us On Pinterest